Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Ivana Mali Vukelić: Skladište

U ponedeljak, 17. jula, u 20 časova, u Galeriji SULUV, biće otvorena izložba Ivane Mali Vukelić pod nazivom Skladište / Mala grafika 2003 – 2023. Izložba će trajati do 28. jula 2023. godine.

 



 


U stvaralačkom radu od početka studija autorka je vezana za istraživanje mogućnosti širokog spektra izraza u malom formatu, u mediju crteža i grafike. Format i tema za nju nisu prepreka već inspiracija za stvaralaštvo, potraga za vezama i distancama u okruženju, emocijama, bazirana na apstraktnom izrazu. U toj potrazi autorka gradeći direktnu, nelinearnu vezu između stvarnog i nestvarnog, nadovezujući se na igru likovnosti, oblikuje svoju simboliku koja „malo” pretvara u „veliko”.



Ovom izložbom grafika autorka objedinjuje dvadesetogodišnji period stvaralaštva i učešća na međunarodnim i domaćim izložbama male grafike. Obeležavanjem značajne godišnjice stvaranja minijatura klasičnim grafičkim tehnikama, autorka najavljuje i otvara narednu etapu stvaranja.





Ivana Mali Vukelić (Novi Sad, 1979), diplomirala je grafiku 2005. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Zorana Todovića. Članica je SULUV-a od 2006. godine. Oblasti njene profesionalne orjentacije su pedagoški rad i likovna umetnost, a uže oblasti crtanje, grafika sa tehnologijom i primenjena umetnost. Od 2019. godine imala je četiri samostalne izložbe u zemlji i u inostranstvu. Učesnica je preko 50 kolektivnih izložbi, grafičkih bijenala i trijenala od 2003. godine u zemlji i inostranstvu, kao i  dve umetničke rezidencije: 2014. Cite Internationale des Arts Paris, Francuska. 2019.ADATA-Air Plovdiv-PLANTS, Bugarska. Živi i radi u Novom Sadu.


 



Datum objavljivanja: 12.07.2023.