Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Ivana Knežević: Kroz prelom

Samostalna izložba slika pod nazivom, "Kroz prelom" autorke Ivane Knežević u galeriji Rančićeve kuće Centra za kulturu Grocka , petak, 22 jun u 20. časova.


 


Srdačno Vas pozivamo da u petak, 22. juna u 20h u Rančićevoj kući, galerijskom prostoru Centra za kulturu Grocka, prisustvujete otvaranju samostalne izložbe slika „Kroz prelom“ umetnice Ivane Knežević. U nastavku večeri,  atraktivni mađarski sastav VICTORIA HAVAY & FAKUTYA nastupa u Rančićevoj kući u petak, 22. juna sa početkom u 20:30 časova u okviru letnjeg festivala „Muzička bašta" Centra za kulturu Grocka. Nastup je omogućen u saradnji sa Mađarskim kulturnim institutom "Collegium Hungaricum“ u Beogradu.

 

 ,,Put u potrazi za koloritom i materijalom najboljim za prikaz promena i metamorfoza prirodnog u veštačko i obrnuto. Eksperiment sa materijalom i promena dvodimenzionalnog u trodimenzionalno. Naglašenost spontanog crteža nastalog prskanjem farbe. Upotreba prirodnih i veštačkih materijala, drveta, žice, klirita. Koncept produženja i uvećanja broja slika iste priče. Pejzaž kao večita inspiracija viđena kroz polomljeno staklo, geometrizacija i pronalaženje stilizovanog rukopisa prirodnog toka i pokreta. Eksperiment koji uključuje svetlo i poziciju posmatrača u odnosu na delo kao put ka novom dozivljaju istog. Igra  svetla, senki i reljefa, matiranih i sjajnih površina.

Izložba je zamišljena kao šetnja kroz iskrivljeni svet asocijacija i izlomljenog stakla, prozora kroz koji se posmatra pejzaž'', navodi o svom radu autorka Ivana Knežević.

 

Rančićeva kuća je sedište Centra za kulturu Grocka (Ul. Majevička br. 9 u Grockoj) i zaštićeno kulturno dobro od velikog značaja za Srbiju.  Poznata je po lepoti ambijenta i letnje scene, po kojoj letnji muzički program ustanove nosi naziv – Muzička bašta.


 



 


Datum objavljivanja: 19.06.2018.