Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Ivana Jeremić: Inside

Ivana Jeremić: Inside Izložba / Happening 28, 29 i 30. juli 19 - 21 čas
Galerija Bel Art, Bulevar Mihajla Pupina 17, Novi Sad utorak – petak: 10.00 - 14.00, 17.00 - 20.00 h, subota: 10.00 -14.00 h

 



 


INSIDE je trodnevna izložba koja objedinjuje radove različitih medija, kao što su slike, vizuelna poezija, performans i narativ preuzet sa različitih socijalnih mreža. U osnovi razvijena iz serije slika "ME + MY PHONE", a objedinjena hepeningom, ova multimedijalna kakofonija kreira svojevrsni vid kolaža i preklapanja virtuelnog i realnog prostora. Estetski ova celina nalikuje novom trendu koji se izrodio u pop kulturi kao što su muzeji/fabrike selfija.



Izložba je nastala kao reakcija na prošlogodišnji period izolacije koji je prouzrokovao potrebu za neposrednom komunikacijom sa publikom, van okvira interneta.



Posetioci će imati priliku da se nađu u autorkinoj spavaćoj sobi, u kojoj komuniciraju sa objektima iz njenog ličnog prostora, kao i da zavire u njene privatne profile na društvenim mrežama. Ovaj rad nije zamišljen kao postavka statične prirode. Izložba će biti podložna kustosiranju od strane javnosti, publika će biti pozvana da zajedno sa autorkom reorganizuje i transponuje izlagački prostor kreirajući na taj način živu animaciju.



Izložba se realizuje u okviru programa saradnje Akademije umetnosti i Galerije Bel art.


 



 


Datum objavljivanja: 28.06.2021.