Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Ivana Aranđelović: Neuropatologija Beograda 19/2020

Ivana Aranđelović: Neuropatologija Beograda 19/2020 Vizuelni dnevnici iz doba apokalipse 19/20.

 



 


U okviru izložbe "Neuropatologija Beograda 19/2020" biće prikazani radovi umetnice Ivane Aranđelović.Radovi predstavljaju hroniku događaja koji su obeležili društveni i politički život Beograda kroz formate umetničkog dnevnika i intervencije na knjizi.


Tokom izložbe publika će imati priliku da detaljno prelista dnevnike:

"Atlas kliničke neuropatologije godine 2020"

"Colorful book from Belgrade 2019"

"Prelepa cenzura"

"Entropija".

U intimnoj atmosferi Krova moći ćete da sretnete i razgovarate sa autorkom, kao i da kupite/naručite printove njenih radova.

Društveni centar „KROV“ je novi beogradski prostor posvećen promociji i održavanju dokumentarne umetnosti i kulture, zvučne etnografije, vizuelne antropologije.

Biografija umetnice: Ivana Aranđelović je vizuelna umetnica rođena u Smederevu 1988. Osnovne i master studije iz crtanja završila je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, nakon kojih je upisala master studije iz istorije umetnosti u Istanbulu. Trenutno živi i stvara u Beogradu. Fokus njenog stvaralaštva je introspektivna narativnost i intimistički pristup izvedbi i izlaganju radova. Rad u formi dnevnika i intervencije u knjizi su njen primarni vizuelni jezik po kome je prepoznatljiva. Izlagala na samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i regionu. Nagrađivana je na polju crteža.

Organizator izložbe: Centar za Vizuelnu Antropologiju je nezavisna organizacija čiji je rad fokusiran na presek audio-vizuelnih umetnosti i društvenih nauka.

Praktične informacije o prostoru i održavanju izložbe:

Iz epidemioloških razloga i zbog boljeg ugođaja, izložbi može prisustvovati najviše 10 ljudi po terminu u trajanju od 1 čas.

Vrata otvaramo na svakih sat vremena između 16 i 21 čas u subotu 16. i nedelju 17. avgusta.

Mesta se moraju rezervisati unapred preko Fejsbuka/Instagrama ili mejlom na: dckrov@gmail.com.

Uz svoje ime i broj posetilaca napišite i termin koji vam odgovara.



Izložba je otvorena samo za članove Društvenog centra KROV. Član možete postati na ulazu.

Ulaz: 1 krov (500 RSD)


 



 


Datum objavljivanja: 15.08.2020.