Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Ivan Veličković: Radovi na papiru

Otvaranje samostalne izložbe u Foajeu Kulturnog centra Pančeva, Vojvode Živojina Mišića 4, Pančevo radova na papiru/ paperworks, autora, Ivana Veličkovića. Otvaranje izložbe 21.novembra. u 19h. Izložba traje do 30. novembra.


 


Tematski, slike su zamišljene kao kolaž sastavljen od elemenata koji objedinjeni u jednom delu imaju za cilj da uvode posmatrača u lavirinte tokova svesti. Preispitivanje, oživljavanje emocije i susret- razgovor sa samim sobom,raslojavanje sopstvenih stremljenja i istorije, pad na dno i ponovno uspinjanje, reakcije su koje želim da izazovem. Pokušaj da u sadašnji trenutak utisnem sećanja jednako kao i nadanja i strahove, svakako može izazvati određenu vrstu nelagodnosti, ali tek toliko da inicira kontakt čovek- misao.

 

Fakultet likovnih umetnosti Univerziteta u Beogradu. Diplomirani slikar likovnih umetnosti (2006).Završene specijalističke studije na FLU Univerziteta u Beogradu, odsek crtež, u klasi  prof. Jasmine Kalić. Dobitnik nagrade za slikarstvo „mr Miodrag Janjušević- akademski slikar“ FLU Beograd 2006. i posebno drage nagrade koju dodeljuje zadužbina Ilije M. Kolarca za najbolju izložbu u sezoni 2012.Priredio pet samostalnih izložbi. Učesnik više grupnih izložbi i likovnih kolonija. Član ULUS- a od 2008.godine. Živi u Pančevu, radi kao nastavnik likovne kulture u Beogradu.

 

ivan.velickovic@open.telekom.rs

ivanvelickovic.blogspot.com


 



Datum objavljivanja: 17.11.2016.