Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Istraživanje Valerije Caldara i izložba Dragana Strunjaša

Prezentacija Istraživanja mlade italijanske kustoskinje Valerije Caldara
Umetnost u Srbiji danas I izložba beogradskog arhitekte Dragana Strunjaša
"My architecture diary"Dobrodošli u Beo_Project Galeriju na otvaranje u četvrtak 29. decembra u 19h.


 


 


Beo_Project Gallery otvara svoj novi prostor u Dizajn Distriktu i najavljuje dva paralelna događaja: Prezentaciju istraživanja Valerije Caldara, Umetnost u Srbiji danas o odnosu između umetničkog Sistema, grada i društva, i izložbu Dragana Strunjaša My architecture diary, projekat koji se konstantno bavi proučavanjem odnosa između grada, arhitekture, ličnog života i društva.


www.myarchitecturediary.weebly.com



Oba projekta se oslanjaju na grad, prostor grada i ljude koji u njemu žive, sa pogrledom i osvrtom na današnja dešavanja I atmosferu.





Dragan Strunjaš je arhitekta iz Beograda. Njegov fokus je na savremenim problemima gradova i društva, njihovoj interakciji i vizuelnom istraživanju interpretacija i prezentacije arhitekture, u odnosu sa čovekom. Učestvovao je na izložbama i festivalima u Srbiji, Hrvatskoj, Nemačkoj, Italiji.



Valerija Caldara, rođena u Bariju u Italiji 13. avgusta 1990, diplomirala je master slikarstva na Akademiji lepih umetnosti Barija. Takođe je pohađala kurs na Akademiji lepih umetnosti u Zagrebu, u okviru Erasmus plus projekta. Valerija je radila kao operator muzeja u Pino Paskali fondaciji – Muzeju savremene umetnosti u Polinjanu a mare, Bari. Bila ne praktikant u kući-muzeju Palaco Falson u Mdini na Malti, i zatim je učestvovalana EVS projektu Inforno asocijacije u Vodnjanu kod Pule, kao podrška u ekomuzeju “Istrian de Dignan”, kao curator privremenih izložbi i kulturnih projekata. Trenutno, Valerija je u Beogradu na umetničkoj rezidenciji Beo_Projekta sa ciljem da unapredi svoje kuratorske veštine.


 



Datum objavljivanja: 26.12.2016.