Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Isidora Stojanović: U nestajanju nastajanja

Galerija savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva izložba crteža i slika
Isidora Stojanović, "U nestajanju nastajanja" od 5 do 22. juna 2023. Otvaranje: 5. jun, u 19.00

 


Interesuje se za strukturu prostora, njegov efekat na čoveka i njegov život. Posebno je zanimaju teme masovne izgradnje, uticaj zajednice na menjanje strukture i kulture stanovanja, arhitekture, kao i pojam doma, njegova simbolika i značaj za pojedinca. Kroz svoj rad istražuje mogućnosti i različitosti kreativnog izražavanja.







Isidora Stojanović rođena je 1998, u Pančevu. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti, 2021, u Beogradu, na odseku Dizajn enterijera i nameštaja. Učestvovala je u radionici pod nazivom reAKCIJA, u okviru programa Pre Salona 2018, koju organizuje i sprovodi Muzej primenjenih umetnosti, u okviru pratećeg programa Salona arhitekture. Godinu kasnije izložila je na Salonu nameštaja idejno rešenje i kartonski prototip hoklice za predškolce. Na završnoj godini osnovnih studija učestvovala je na izložbi Diploma u Muzeju primenjenih umetnosti, kao i na izložbi Refleksija 2021, održanoj u okviru Pre Salona, u Galeriji Žad. Na poziv profesorke Tanje Manojlović, učestvovala je u izložbi Smart Art, u Galeriji N. O. Concept u Beogradu, 2021. godine, a iste godine izlagala je na 51. Salonu umetnosti Pančeva Traganje, u Narodnom muzeju Pančeva.



Učestvovala je na izložbi Neko drugo ja, u okviru Festivala Na sopstveni pogon, u Obrenovcu, u oktobru 2021. godine. Participirala je na dve likovne kolonije – 54. Likovnoj koloniji Deliblatski pesak, kao i na Gernik Art Kamp u u Rumuniji, 2022. godine. U septembru 2022. godine izlagala je na Designe Week-u u Novom Sadu, u okviru njihovog Show room-a. Na 52. Salonu umetnosti Pančeva, 2022. godine, osvojila je jednu od dve ravnopravne nagrade. Krajem iste godine, po pozivu Sonje Jankov, izlagala je na 17. izložbi Umetnost, arhitektura, dizajn – Staništa, u Galeriji savremene umetnosti Pančevo.



isidorastojanoviic@gmail.com







Izložba je realizacija druge nagrade na 52. Salonu umetnosti Pančeva 2022, s temom "Pozicija stvaranja"


 


 


Datum objavljivanja: 31.05.2023.