Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

ISHOD(I) Nove tehnologije

Galerija savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva Vojvode Živojina Mišića 1, Pančevo izložba ISHOD(I) Nove tehnologije 17. decembra 2019. do 24. januara 2020. Otvaranje izložbe 17. decembra u 19h.

 



Razumevanje tehnologije a time i odnošenje prema/sa njom, ukršteno je sa od nas odvojenim, objektivnim značenjem koji nam nudi pametni algoritam. Nemogućnost (neophodnog) sagledavanja određena je kauzalnošću tehnologije i ljudske prirode i načinom na koji se ona realizuje. Ishodi marksove kristalizovene mašine su pred nama i to je problem koji i mi u savremenosti pokušavamo da razumemo – šta nam se dešava? Šta-nam-se-dešava,  našoj prirodi, nama, ljudima u tehnološkom okruženju? Na kakav način danas živimo sa tehnologijom i kako se mi (ljudi) osećamo u visokotehnološko doba? Zašto se tako osećamo i šta možemo da kažemo o tome, da li smo sposobni da to razumemo?  Kakav oblik tehnološkog čoveka smo mi? Koji je ishod u susretu čoveka i tehnologije? Svaki od predočenih umetničkih radova reflektuje ova pitanja trezveno propitujući ideju o napretku.



Umetnici: Nenad Gajić, Karkatag kolektiv, Uroš Krčadinac, Vladimir Nikolić, Dušan Radovanović, Share.lab,  Zoran Todorović



Selekcija i koncept: Milica Ćebić



Kustos: Maja Ćirić



Urednica likovnig programa: Ivana Markez Filipović



Produkcija: Kulturni centar Pančevo


 



Datum objavljivanja: 13.12.2019.