Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Ishodi Božane Marinček

U Galeriji ARTGET Kulturnog centra Beograda (Trg Republike 5/I) u petak, 27. novembra u 19 sati biće otvorena izložba fotografija, pod nazivom, "Ishodi", autorke Božane Marinček. Izložba se može pogledati do 16. decembra, 2009. godine.

 


Iako Božana Marinček nema svoju posebno odabranu temu, njeni radovi se prepoznaju po specifičnom senzibilitetu, izrazitoj istančanosti izražavanja, vrhunskom profesionalizmu i tehničkoj realizaciji dela, bilo da fotografiše prirodu, ruralne ili urbane prizore. Omiljena fotografska slika ove umetnice je analogna fotografija - na prvom mestu  crno-bela, a potom u koloru - koja na površinu izvlači suštinu života i lepotu univerzalnih ljudskih osobina i emocija. Talenat, godine nataloženog životnog iskustva i ličnog duhovnog bogatstva, u slučaju autorke Božane Marinček ishodile su ovim raskošnim fotografskim slikama.


Na  izložbi ISHODI  autorka će se predstaviti sa 30 radova. 


Božana Marinček, fotografijom se bavi duže od 40 godina, a   izlaže od 1998. godine. Učestvovala je na više od 250 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu i priredila je pet samostalnih izložbi. Dobitnik je 78 nagrada. Ima zvanje Kandidata majstora fotografije FSJ, a u Međunarodnoj federaciji fotografa (FIAP) titulu AFIAP.  


Izložba Božane Marinček biće otvorena do 16 decembra 2009..


Radno vreme galerije je od 10 do 20 sati, svakoga dana osim ponedeljka.


Portfolio Kulturni centar Beograda


 


Datum objavljivanja: 24.11.2009.