Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

INTRA 3 - Zorana Kize Radovića

Samostalna izložba slika "INTRA 3" beogradskog umetnika Zorana Kize Radovića biće otvorena u četvrtak 15. januara u art kafeu "Fleka" na Akademiji, sa početkom u 19h.

 


Muzičar, pesnik, basista, kantautor i slikar Zoran Kiza Radović, koji - kao samouki stvaralac - za sobom ima pregršt poezije, nekoliko muzičkih ostvarenja, gomilu klupskih svirki, crteže, slike, pustolovine, o predstojećoj izložbi kaže:


"Jednostavno, iz poriva prema likovnosti, sastav izložbenih predmeta je intuitivan. Ne predskazuje ništa, već ukazuje na momenat izmišljenih formi kroz trajanje. Sadržaj prolaznih pouka i doživljaja! Pojedini estetički iskazi se nalaze u jedinstvu kontrasta. Nalazim za shodno da je neprestano opisno glavna poetika mojih slika."


Žurka povodom otvaranja izložbe nastaviće se u Malom klubu od 22h. Ulaz je slobodan!


Zoran Kiza Radović rođen je u Beogradu 1969. godine. Muzikom se bavi od 1988. godine.  Osnivač je, vokal i basista grupe Presing, sa kojom objavljuje tri albuma: "Priča o totemu, duhu koji hoda, psu i razočaranoj ženi", "600 nebo" i "Zanos bez snova", učestvuje na nekoliko kompilacija, te u stvaranju muzike za filmove "Geto - tajni život grada", "Tri palme za dve bitange i ribicu" i "Munje", a objavljena je i knjiga "U vozu za Diznilend" [SKC '95.] sa tekstovima pesama bendova Presing, Darkwood Dub i Klajberi.


Zoran Kiza Radović gostuje na albumima sastava Darkwood Dub 1992. i 2002. godine; u saradnji sa grupom Mravi izdaje CD "Ona je zmaj" 2001. godine.


Objavio knjigu poezije "Ključ i lav" [Mojo Beat, '04], kao i solo albume "Stereo Ikar" [Beograund '01] i "Arax" [2008].


Sa Svetolikom Trifunovićem - Triletom [ex-Supernaut], Kiza danas čini deo elektronskog dua TRON.


Ovo je njegova četvrta samostalna izložba. Živi i radi u Beogradu.


 


 


Datum objavljivanja: 15.01.2009.