Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

INTERVENTIONS3 / CHIOSC / POSTBOX

Sreda, 23. jun, 19 časova, KC Reks, Jevrejska 16, predstavljanje projekata INTERVENTIONS3 / CHIOSC / POSTBOX magazin organizacije Oberliht iz Kišnjeva, Moldavija Projekte predstavlja gost iz Moldavije: Vladimir Us
Uvodničar Vladan Jeremić

 


http://oberliht.com

http://www.rhiz.eu/institution-3487-en.html

INTERVENTIONS3 (kustosi: Vladimir Us i Nataša Bodrožić), je umetnički projekat koji se bavio javnim prostorima grada Kišnjeva i njegove okoline tokom avgusta 2008 godine. Projekat je okupio više od trideset učesnika iz Moldavije, Rumunije, Hrvatske, Nemačke i Francuske koji su boravili u gradu stvarajući zanimljive umetničke radove. Njihov boravak i rezultati projekta je dokumentovan u katalogu i filmu koji će biti prikazani ovom prilikom u REX-u. Projekat se sastojao od nekoliko faza: gradske šetnje, umetničkih projekata, javnih izlaganja i debata. Projekcija filma će takođe dati uvid beogradskoj publici o CHIOSC projektu (kiosk), povodom koga su i umetnici i umetnice iz Srbije pozvani da učestvuju i borave u Moldaviji.

http://oberliht.org.md/interventii3.html

FLAT SPACE / APARTAMENT DESCHIS projekat je funkcionalna replika socijalističkog stana dizajniranog od strane kuratora i umetnika Stefan Rusu. Polazište za oblikovanje FLAT SPACE / APARTAMENT DESCHIS projekta bilo je prikazati privatni prostor stambene jedinice izgrađene prema standardima socijalističkog društva, što još uvek predstavlja snažan vizuelni element unutar savremenog urbanog krajolika istočne Europe. Početkom 2009. godine, udruženje Oberliht je pokrenulo novu publikaciju pod imenom POSTBOX magazin. POSTBOX magazin je interdisciplinarna i eksperimentalna publikacija koja ima za cilj da podržava rad i aktivnosti mladih umetnika i pisaca u Moldaviji i regionu.


 


Datum objavljivanja: 23.06.2010.