Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Interaktivna instalacija

“Whatever Dance Toolbox” prezentacija / interaktivna instalacija u okviru Blok projekta održaće se u petak, 25. aprila, od 14. do 19h. Učestvuju: mr Sergej Pristaš, Pravdan Devlahović / Zrinka Užbinec ( Zagreb ).


 


Whatever Dance Toolbox je jedinstvena elektronska alatka koja u relaciji između korisnika i softverski obrađene video projekcije uvodi kako neprofesionalnog interesenta za ples, tako i naprednog profesionalca u razumevanje, proširenje polja istraživanja, razvoja i analize plesnog materijala na radu u plesnom studiju, ali i svakodnevnom laičkom bavljenju plesom. Alatka je namenjena svima koji imaju interes za bavljenje vlastitom lokomocijom, te koji u ples tek ulaze, bave se njime amaterski ili trendovski (hip-hop, show dance, VJ-ing) i, naravno, profesionalcima u savremenom i istraživačkom plesu.


Whatever Dance Toolbox je programska alatka, DVD sa softverima koji se koriste kao veza između kamere koja snima pokret u stvarnom vremenu, kompjutera i projektora, a kojima plesač tokom probe može manipulisati sliku pokreta i time dobiti "ogledalo" koje mu odašilje kvalitete koje on sam svojim kretanjem još de facto nije proizveo. BADco. već tri godine sarađuje s programerom Danielom Turingom na različitim softverima, najviše kroz saradnju na pozorišnim predstavama. Nakon par godina saradnje artikulisao se interes da znanja i iskustva koja smo stekli detaljnije razvijemo i stavimo u širi opticaj kako bismo kroz rad s drugim potencijalnim korisnicima došli do nekih novih spoznaja o odnosu tela u lokomociji i tehnologije.


 



Datum objavljivanja: 22.04.2008.