Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Instalacija Zorice Čolić

Od 30. juna do 12. jula u Galeriji Doma omladine Beograda biće održana izložba autorke Zorice Čolić. Izložba je zamišljena kao multimedijalna instalacija koja će objediniti deo radova realizovanih tokom magistarskih studija u Americi i nove radove.

 


Umetnička praksa Zorice Čolić često ispituje aspekte socijalne anksioznosti, moralne i političke (ne)odgovornosti, i vezuje se za ideje "političke poezije" – sadrži političku angažovanost koja nije suviše očigledna ili direktna. Kulturni konflikti, razočaravajuće političke ideologije, diskutabilnost terorizma i preovladavajuća osećanja otuđenosti i depresije, su neke od osnovnih tema koje istražuje. Intervencije u javnim prostorima i site-specific instalacije koje kreira suočavaju publiku sa skrivenim, neobjašnjivim i zastrašujućim iskustvima koje su deo svakodnevnog života, ali o kojima se najčešće ne govori. Izložba u Galeriji Doma Omladine zamišljena je kao multimedijalna instalacija koja će objediniti deo radova realizovanih tokom magistarskih studija u Americi i nove radove.


Zorica Čolić je osnovne studije završila na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2002. godine, i magistrirala elektronske umetnosti 2008. godine na School of Art and Design, Alfred, New York. Detaljnija biografija i portfolio: http://zoricacolic.blogspot.com/


 


Datum objavljivanja: 30.06.2009.