Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Inspiracija Vazareli

Danas, 26. marta, 2010. godine u 12 časova, Ambasada Republike Mađarske dodeliće nagrade studentima koji su pobedili na konkursu Inspiracija Vazareli.
Hol Narodne banke Srbije, Beograd

 


Žiri u sastavu Marija Grahovac, Mia Lužajić i Uroš Mitrović je dana 24.  marta 2010. godine pregledao sve radove pristigle na konkurs Inspiracija  Vazareli i jednoglasno dodelio dve ravnopravne nagrade Ani Dimitrijević  i Tamari Jovanović.


Ani Dimitrijević, studentkinji Unutrašnje arhitekture na Fakultetu  primenjenih umetnosti za rad Ušće kojim je veoma vešto i umereno  primenila motive Viktora Vazarelija u prostoru.


Tamari Jovanović, studentkinji Grafičkog dizajna na Fakultetu  primenjenih umetnosti u Beogradu za rad Zlatna Spirala, za originalan i  inovativan pristup trodimenzionalnom izrazu.


Žiri je posebno istakao radove Nikole Pejčića, studenta Dizajna  interaktivnih medija na Fakultetu informacionih tehnologija. Njegovi  radovi razrađuju i prikazuju širok spektar mogučnosti stvaranja optičkih  iluzija.


Žiri pohvaljuje Anastasiju Tasić, Milicu Šolajić, Tijanu Tripković i Unu  Stević čiji radovi su bili u užem izboru za nagradu i zahvaljuje se svim  ostalim učesnicima na konkursu Inspiracija Vazareli.


Pobednički radovi, kao i radovi koji su bili u užem izboru za nagradu  biće izloženi u holu Narodne banke Srbije od 26. marta do 2. aprila.


 


Datum objavljivanja: 26.03.2010.