Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

In/out Grac

Na poziv Instituta za umetnost javnih prostora Štajerske, šest umetnika, sadašnjih i završenih studenata Vajarskog odseka Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu iz klase prof. Mrđana Bajića, predstaviće svoje radove u javnim prostorima grada Graza.

 


Tri generacije umetnika/umetnica predstavljaju svoje ideje i zamisli vezane za temu "in /out", "privatno/ javno" na trgovima, fasadama i mostovima u gradu. Olivera Parlić Karajanković,  Radoš Antonijević, Dragan Đorđević, Boris Šribar, Milena Bakmaz, Ivana Milev i "MUZEJ" -  sačinjavaju grupu mlađih umetnika i studenata umetnosti tri različite generacije koje povezuju studije na Vajarskom odseku Fakuteta likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Mrdjana Bajića.


Ravnopravni učesnik izložbe je i 7. element "MUZEJBox" koji je ispunjen radovima drugih umetnika, kolega grupe "out". Izveden kao mobilni element, ovaj objekat je zamišljen kao prostor buduće internacionalne razmene umetnika mlađe generacije.


Projekat (out) je deo ovogodišnjeg programa umetničkog festivala "steirischer herbst", koji tokom svoje 30-godišnje tradicije akcent stavlja na mlađe generacije umetnika, pruzajući im šansu da se predstave srednjeevropskoj publici. Izložba je otvorena od 25.09. do 30. oktobra.


Uoči polaska, 15. septembra u prostoru vajarskog odsek Fakulteta likovnih umetnosti, Vojvode putnika 68, održaće se jednodnevna prezentacija radova u periodu od 12 do 20h.


Pogledajte fotografije radova...


 


Datum objavljivanja: 14.09.2009.