Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Inosent Sinners

Izložbu fotografija američkog umetnika hrvatskog porekla Lorenca Fericha, pod nazivom Inocent Sinners, beogradska publika æe imati prilike da vidi od 15-29. aprila, u Javnom kupatilu Dunav , u ulici Cara Dušana 45.


 


Neposredni, ali svakako ne i jedini, povod za organizovanje izložbe je izdavanje istoimene fotomonografije čiji je

urednik i dizajner Mirko Ilić. Lorence Ferich više od trideset godina radi kao slobodni fotograf i umetnik u Njujorku u koji je došao nakon studija fotografije i filma u Parizu. Specifičnim uglom gledanja teži da uhvati duh i atmosferu noćnih klubova ovog grada. Noćni život, žurke i tematske zabave, kao i portreti naizgled neobičnih likova koji ih posećuju, glavni su motivi Ferićevih radova kojima nas uvodi u svoj svet koji svoje prirodno okruženje nalazi u prostoru starog Turskog kupatila.


Izložbu će pratiti stručna vođenja od strane kustosa izložbe. U planu su i tribine posvećene razgovorima sa umetnikom kao i predavanja sa temama o savremenoj umetničkoj fotografiji, na kojima će učestvovali domaći stručnjaci iz ove oblasti. Izložba će biti realizovana u saradnji sa Ambasadom republike Hrvatske u Republici Srbiji.


 



Datum objavljivanja: 10.04.2008.