Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Inner Departure

U ponedeljak, 14. decembra u 19 časova u Galeriji SULUJ, otvara se samostalna foto - video izložba, "Inner Departure", umetničkog para, Stina Pehrsdotter i
Niclas Hallberg,(Švedska).

 


Umetnički i bračni par Stina Persdoter i Niklas Halberg iz  Švedske, poznati su našoj publici.Oni su već gostovali i izlagali u  Srbiji, u  Beogradu i Novom Sadu,delove  projekata vezanih za zajedničku  saradnju sa umetnicima iz Srbije, koji su u 2008.realizovali radionicu i izložbu u njihovoj umetničkoj rezidenciji, Formverk /art  zona/, Eskilstuna, Švedska. Ovi zanimljivi i vredni umetnici, neumorno rade na svojim projektima  ali i na umrežavanju umetnika zapadnog Balakana i  severnih zemalja   Evrope, povezujući zajednička, univerzalna,  polja ljudskih i umetničkih  delanja..


Njihov zajednički rad "Inner departure", podrazumeva foto i video  radove, inspirisane situacijama izmedju fantazije i realnosti, granična   područja želja, očekivanja , uspomena u sudaru sa   mogoćnostima... Eksploatišući neiscrpno polje nadrealističkog vokabulara  i simbola, ovo dvoje umetnika jezikom aranžirane fotografije /kolor/,  crno bele / realne/ i video radovima, govore o graničnim situacijama izmedju sna i realnosti, kao rezultat svojih dubokih  introspekcija...Niklas i Stina su isto godište, 1966, već 10.godina  saradjuju i rade sa mnogobrojnom porodicom u art zoni, u malenom gradu u  blizini Stokholma... Stina, umetnica i kustoskinja, fokusira svoje  interesovanje na ljudsko telo i njegovo okruženje, izražavajući se  performansom, instalacijom, foto i video radom. Niklas, samostalni umetnik, istražuje oblasti ličnih identiteta, muškog  i humanog .Izražava se fotografskom i ekranskom slikom. Učestvovao u  brojnim izložbama širom sveta, kao i Stina, njegova saputnica.




Izložba će biti u Galeriji SULUJ do 30.12.2009.


 


Datum objavljivanja: 10.12.2009.