Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Informal Networks Belgrade

"Informal Networks Belgrade" je projekat Doma omladine Beograda koji sagledava produkciju savremene umetnosti u kontekstu novih medija, serijom predavanja relevantnih internaciionalnih gostiju eksperata iz inostranstva.

 


Pogledi na problematiku i veze između popularne kulture, tehnologije, prava i piraterije, kao i istraživački i edukativni rad na Piet Zwart institutu u Roterdamu i Sarai univerzitetu u Nju Delhiju, donose Lorensu Liangu reputaciju jednog od najaktivnijih zagovornika primene koncepta otvorenog koda u kulturi. Lorens Liang je takođe poznat po svojim interesantnim, dinamičnim i dobro primljenim predavanjima, i sa zadovoljstvom najavljujemo njegovo prvo gostovanje u Beogradu, u okviru programa Dom omladine.


Lorens Liang (Lawrece Liang) je istraživač i pravnik iz Indije, osnivač Centra za alternativno pravo u Bangaloru i autor mnogih tekstova i publikacija, od kojih izdvajamo Vodič kroz otvorene licence (A Guide To Open Content Licences), poznatu publikaciju koja je doživela više izdanja i kod velikog broja autora i institucija dobila status nezvaničnog priručnika za ovu oblast. Liang je pokazao i posebno interesovanje za problematiku "sive" ekonomije u kontekstu intelektualnog vlasništva i za geopolitičke razlike u poimanju i implementaciji pojma intelektualne svojine. Osim autorskog prava u užem smislu, bavio se i drugim aspektima intelektualnog vlasništva kao što su zakoni o patentima.


 


Datum objavljivanja: 26.09.2008.