Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Industrijski dizajn

Konferencija će se održati u četvrtak, 20.03. sa početkom u 17: 30 sati u sali Žad u Muzeju primenejne umetnosti u Beogradu, ul. Vuka Karadžića, 18, na prvom spratu, pod nazivom Dream comes true.


 


Neafirmisanim autorima se retko pruža prilika da realizuju svoje ideje iz oblasti industrijskog dizajna. U okviru podrške razvijanja intenzivnije saradnje privrede i mladih dizajnera, firma NITEA je preuzela inicijativu i sprovela konkurs sa temom „Dream office 2007“. Konkurs je bio internacionalan, raspisan u dve ravnopravne kategorije i otvoren za sve zainteresovane koji se profesionalno bave dizajnom i unutrašnjom arhitekturom.


Posle tromesečne promocije konkursa, prvo na tradicionalnoj Niteinoj izložbi „DREAM OFFICE“ početkom oktobra 2007. u galeriji Progres, zatim na regionalnim sajtovima, u domaćim časopisima i na fakultetima, nisu izostali ni rezultati. Ideja NITEA-e je prepoznata kao afirmativna i dizajneri su je svesrdno iskoristili i uzvratili otvorenom kreativnošću sa ukupno 67 idejnih rešenja.


U I kategoriji proizvoda je konkurisalo 38 radova, 27 radova u II kategoriji, a za svaku pohvalu su dva autora koji su predali projekte u obe kategorije. Žiri, koji je radio u sastavu: Ranko Bočina /Fakultet primenjenih umetnosti/, Zoran Bulajić /Fakultet primenjenih umetnosti/, Tamara Škulić /Arhitektonski fakultet/, Jelena Matić /Šumarski fakultet/ i Vesna Ječmenica /Nitea/, se zahvaljuje svim učesnicima konkursa što su pokazali veliku zainteresovanost za rešavanje problematike nameštaja u poslovnom prostoru i tako dali podršku inicijativi intenzivnije saradnje privrednika i neafirmisanih talenata.


 



Datum objavljivanja: 19.03.2008.