Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

In Private Marije Milanović

U četvrtak 16. oktobra u 19h u galeriji Qucera se otvara izložba slika Marije Milanović, pod nazivom In Private. Izložba će trajati do 29. oktobra 2008. godine.

 


Marija Milanović (1977) je diplomirala slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2005. godine u klasi profesora Gordana Nikolića. Do sada je izlagala na više grupnih izložbi u Srbiji. U galeriji Qucera izlaže ulja na platnu.

Njeni radovi svedoče o stalnom istraživanju pokreta u slici i stalne promene vizuelnog poimanja sveta. Time svaka slika ostaje otvorena za izmene i novi pogled.

"Teško je rečima dočarati to što slikam, jer je slika uzvišeniji oblik komunikacije od reči. Moglo bi se reći da je ona pra-reč. Moje slike nisu deo logičnog i svesnog, one nastaju kroz istraživanje i igru.  Čarolija nastaje jedino kada se prepustim i dopustim slici da se gradi sama od sebe, nesputana predstavama i oslobođena dominacije stvari i sponatno otkrivam čitav jedan svet, reklo bi se sopstveni svet...

Slika je dakle medij ili eksplikator unutarnjeg, skrivenog. Slikom se vraćam sferi intimnog pronalazeći prostor u kome je moguće ostvariti igru, a igra je beskrajna...", reči su same autorke.


 


Datum objavljivanja: 15.10.2008.