Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

In memoriam - Ljiljana Joksimović

U Galeriji SULUJ, u sredu 27. februara u 19.h otvara se izložba posvećena uspomeni na rano preminulu Ljiljanu Joksimović istoričara umetnosti.

Ljiljana Joksimović / 1961-2007/, radila je u Galeriji SULUJ od 1998. do 2004.g,godine kao stalni, honorarni kustos – saradnik, a potom u ULUPUDSu kao njihov kustos.Svojim znanjem, idejama, radoznalošću i duhom,


 

Ljiljana se toliko puta potvrdjivala kao vrstan istoričar umetnosti.Kompromise nije volela, imala je nepogrešivi osećaj za kvalitet, bila je predani i odgovorni saradnik, a iznad svega, izvanredan čovek.Duhovita,lepa, svoja.


 

Stručnim radom ostavila je traga na našoj savremenoj tekućoj umetničkoj sceni / predgovori samostalnih, grupnih, autorske izložbe, tekstovi u novinama, stručnim publikacijama...Pratila je i podržavala na desetine vizuelnih umetnika, družila se sa njima...


 

Ovu izložbu na kojoj su zastupljeni umetnički radovi 13.umetnika – prijatelja / Tamare Rakić, vajarke, Ivana Pavića, slikara, Tamare Jovanović, scenografa-kostimografa, Evice Milovanov Penezić,modnog dizajnera, Željke Momirov, vajarke, Valentine Savić, slikarke-keramičarke, Babović Dejana,arhitekte i Milene Obradović,arhitekte, Nine Todorović,slikarke, Predraga Terzića,slikara,Darka Kuzmanovića,vajara,Dragoljuba Varajića,slikara-keramičara i Predraga Milojkovića, kompozitora /, priredjuje Galerija SULUJ sa njenim prijateljima.


 

Izložbu prati katalog sa izborom stručnih tekstova Ljiljane Joksimović i nekoliko tekstova o njoj.


 

Izložba će trajati do 08.marta 2008.


 


Datum objavljivanja: 25.02.2008.