Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

IMAF - 23. Međunarodni festival multimedijalne umetnosti

U ponedeljak, 30. avgusta, u 19 časova, u Galeriji SULUV biće otvorena izložba 23. Međunarodnog festivala multimedijalne umetnosti - IMAF.


 


U petak, 3. i u subotu, 4. septembra nastupiće umetnici iz raznih zemalja i predstaviće svoje performanse uživo. Program nastupa koji će se održati uživo otvoriće Svetlana Mladenov, istoričarka umetnosti i likovna kritičarka. Izložba će trajati do 4. septembra 2021.



 



Idući u susret ovogodišnjem 23. Međunarodnom festival multimedijalne umetnosti, početkom godine, morali smo uzeti u obzir aktuelnu pandemijsku situaciju. Ne znajući kakvo će nas stanje zateći u vreme održavanja festival, pozvali smo umetnike da na otvoreni konkurs šalju svoje video zapise performansa, realizovanih u prvoj polovini ove godine. Iz prošlogodišnjeg iskustva, kada smo takođe uspešno realizovali onlajn prezentaciju video radova performansa autora širom sveta, preneli smo i u ovu godinu mnoge pozitivne mogućnosti. Od video radova i fotografija, poslatih za ovogodišnju onlajn prezentaciju, biće postavljena multimedijalna izložba pod nazivom „Glas zaključanih” (The voice of the locked). Učesnici onlajn prezentacije i izložbe „Glas zaključanih” u galeriji SULUV u Novom Sadu su 83 umetnika iz 36 zemalja. Izložba će biti održana od 30. avgusta do 4. septembra 2021. godine. Prezentacija video radova onlajn, na YouTube kanalu festivala IMAF, će biti održana od 28. avgusta do 5. septembra 2021. godine.



Prateći aktuelnu situaciju i ukidanjem restriktivnih mera krajem proleća, u regionu i šire, odlučili smo da pozovemo zainteresovane umetnike za nastupe uživo. Verujući da nastupi umetnika uživo, oči u oči sa publikom, nemaju adekvatnu alternativu. Za program performansa uživo pozvano je 14 umetnika iz Italije, Češke, SAD, Velike Britanije, Španije, Mađarske, Ukrajine, Nemačke i Srbije. Program performansa uživo će biti održan u sledećim terminima: 28. avgusta na trgu ispred Sportskog centra Odžaci,  3. i 4. septembra u galeriji SULUV, u Novom Sadu i 5. septembra u prostoru napuštenog Motela „Šumice” u Odžacima.



 



Nenad Bogdanović, organizator i kurator Festivala



 



Program:



Od 28. avgusta do 5. septembra, 2021. video prezentacija 67 performansa na internetu, 83 umetnika iz 36 zemalja iz celog sveta. Prezentacije možete pratiti svakim danom od 19 časova, na YouTube adresi: https://www.youtube.com/user/imafoffice/videos



28. avgust 2021. u 15 časova, Trg ispred Sportskog centra, Odžaci - DAN ZECA - Spajk Meklariti iz Velike Britanije.



Od 30. avgusta do 4. septembra 2021. godine u galeriji SULUV u Novom Sadu biće održana izložba pod nazivom „Glas zaključanih". Izložba fotografija, digitalnih otisaka i prezentacija video radova.



31. avgusta 2021. Onlajn UŽIVO performans umetničke grupe Digital Dramaturgy Lab_squared od 16.00  do 17.30 po evropskom vremenu (10.00 – 11.30 u Torontu).



4. septembra 2021. Otvaranje onlajn izložbe UŽIVO od strane Digital Dramaturgy Lab_squared od 16.00 do 17.00 po evropskom vremenu (10.00 -11.00 u Torontu).



3. septembra 2021. u galeriji SULUV u Novom Sadu – izvođenje performansa uživo. Prezentacija performansa počinje u 18 časova.



Performansi sledećih umetnika:



Nenad Bogdanovic (Srbija)



Daniela Beltrani (Italija)



Anna Prokopová (Češka)



Joseph Ravens (SAD)



Analía Beltrán i Janés (Španija)



Syporca Whandal & Lázár Simon Baján (Mađarska)



 



4. septembra 2021. u galeriji SULUV u Novom Sadu – izvođenje performansa uživo. Prezentacija performansa počinje u 18 časova.



Performansi sledećih umetnika:



Tetiana Kornieieva  (Ukraine)& Vincenzo Fiore Marrese (Italija)



Spike Mclarrity (Velika Britanija)



Saša Denić-Špena (Srbija)



Gaby Bila Gunther (Australija - Nemačka)



5. septembra 2021. U napuštenom Motelu „Šumice" u Odzacima - izvođenje performansa uživo. Prezentacija performansa počinje u 15.30 časova.



Performansi sledećih umetnika:



Spike Mclarrity (Velika Britanija)



Joseph Ravens (SAD)



Daniela Beltrani (Italija)



Syporca Whandal & Lázár Simon Baján (Mađarska)



Analía Beltrán i Janés (Španija)



Anna Prokopová (Češka)



Tetiana Kornieieva  (Ukrajina)& Vincenzo Fiore Marrese (Italija)



Gaby Bila Gunther (Australija - Nemačka)



Saša Denić-Špena (Srbija)


 




 



 


Datum objavljivanja: 24.08.2021.