Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Ilustracije i digitalne slike Tijane Miljković

U Galeriji Doma kulture Studentski grad u sredu, 24. februara u 19 sati biće otvorena samostalna izložba radova (ilustracije , digitalne slike) autorke, Tijane Miljković, E R A S E_ D _ W O R _ L _ D S. Izložba traje do 12. marta.

 



 


"Šta se dešava u svetu bez reči? Ovi radovi se bave problematikom raskidanja odnosa vizuelnog i verbalnog. Polazna tačka bi bila doživljaj određenog momenta, sećanja ili emocije, oslobođenog bilo kakvog verbalog značenja. Iskustvo koje doživimo slušajući instrumentalnu muziku, iako umnogome slično, daleko je apsrtaktnije od, na primer, pročitane knjige. Slično tome, svrha ovih radova bila bi upravo da prikaže doživljaj u jednom segmentu vremena, u apstraktnoj realnosti snova i sećanja, u vidu islustracije i digitalnih slika", rekla je o svojim radovima Tijana Miljković.



 



Tijana Miljković je diplomirala 2012. godine na FILUM-u u Kragujevcu na Odseku za grafički dizajn. Master studije završila je na FPU u Beogradu, na Odseku za dizajn, smer grafički dizajn. Dobitnica je nagrade XVI Bijenala studentske grafike Srbije.


 



Datum objavljivanja: 22.02.2016.