Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Ilegalni poslastičari

Ilegalni poslastičari i ZMUC, u nedelju 15. juna organizuju donatorsku konferenciju u ZMUC-u , sa početkom u 19 časova ( Zemunski mali umetnički centar ). Donatorska konferencija bi trebala da pomogne u prikupljanju sredstava koja će omogućiti put u Šangaj na festival.

 


"Kao što vam je verovatno poznato, u okviru festivala "Art & Life 366 Days" Ilegalni poslastičari u blizini srpskog konzulata svečano otvaraju "Ćošak Kraljevića Marka", 28. juna (na Vidovdan, što se desilo ili sasvim slučajno ili dejstvom nekih nematerijalnih sila). Budući da se ova mučenicka, ludistička grupa umorila od čitavog ovog projekta, naročito oko dela koji se ticao pronalaženja sredstava, a u ime srpske kulture, umetničke scene, imidža u svetu odlučili smo se na ovaj nepopularan korak.


Naime i pored ogromnih napora, na kraju je sve rezultiralo nedovoljnim elementarnim sredstvima za performans, i pored pomoći Zendai muzeja u Šangaju, Ministarstva kulture Srbije, Luke Petkovića (urednika muzičkih izdanja izdavačka kuće "Kornet") i Vladana Jeremića. Zbog toga smo se odlučili na ovaj smeli korak da od prijatelja, institucija, medija i svih građana ove zemlje organizujemo DONATORSKU KONFERENCIJU. Dovoljno je da se od 19 časova pa nadalje pojaviti u ZMUC-u i svojim prisustvom uveličate događaj. Mi ćemo u zamenu za vaše prisustvo i donacije dodeljivati naše tradicionalne i za ovu priliku sklepane poklone iznenađenja. Svaki donator biće potpisan u monografiji koju priprema firma Mccann Erickson u koju će biti uključen i ovaj  događaj.


Naravno, u ZMUC-u vas po običaju čeka dobar provod, jeftino piće i LJUDI. Vidimo se u nedelju u ZMUC-u!


Uzgred budi rečeno, na taj dan pada i rođendan Tobića Tobića, Idola Mladih, koji će svojim prisustvom i specijalnom zbirkom iznenađenja uveličati ovaj događaj."


 


Datum objavljivanja: 14.06.2008.