Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Igre i maštanja

U subotu i nedelju, 15. i 16. novembra, Spomen-zbirka Pavla Beljanskog otvoriće vrata Dečijeg kutka svim zainteresovanim mališanima koji žele da učestvuju u radu Likovne radionice.

 


Svojim dolaskom postajete učesnik ovogodišnje radionice posvećene jednom od najznačajnijih i najsvestranijih umetnika prve polovine XX veka Predragu Peđi Milosavljeviću (1908 – 1987), čija dela predstavljaju nezaobilazni segment kolekcije Pavla Beljanskog. Povod našeg okupljanja je obeležavanje stogodišnjice umetnikovog rođenja. Cilj nam je da novim pristupom rada, sintezom neklasičnog školskog programa i ličnog angažovanja dece, od svakog učesnika napravimo pravog malog "graditelja" koji, praveći makete pariskih kuća reprodukuju te iste kuće sa Peđinih slika.


Pod sloganom Igre i maštanja, Radionica će trajati do decembra kada će rezultati rada biti prikazani na izložbi. Do sada je ostvarena saradnja sa Osnovnom školom "Petefi Šandor" kao deo akcije"Škola bez nasilja" u organizaciji UNICEF-a, uz rad sa decom iz vrtića "Zemlja Čuda".


Tokom vikenda radionica će se održati u periodu od 14 do 17 časova u galerijskom prostoru, u prisustvu kustosa-pedagoga Milice Orlović Čobanov. Dodatne informacije možete dobiti na telefon 021/528-185.


 


Datum objavljivanja: 13.11.2008.