Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Igram, igram Ivane Smiljanić

U sredu, 29. aprila u 19 sati u Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva otvara se magistarska izložba autorke, Ivane Smiljanić, pod nazivom, Igram, igram, igram". Video radovi sa izložbe mogu se pogledati do 14. maja.

 


Svojim plesnim performansima, pozivajući ljude iz određenih drštvenih miljea da biraju muziku za moj rad, bavim se različitim pojavama ili odnosima unutar kompleksnog sistema savremene kulture, kao što je mesto umetnika u hijerarhiji ovog sistema ili međusobna zavisnost njegovih različitih subjekata (umetnik - kustos - kritičar).


Pančevačka izložba, štampanim tekstovima i video-dokumentacijom, predstavlja tri ranije izvedena performansa (iz Beograda, Bergena i Brisela) i premijerno - još jedan, u kome Ivana Smiljanić igra uz svoje omiljene pesme!




Ivana Smiljanić je rođena 1980. u Beogradu. Izlagala i igrala u Srbiji, Austriji, Belgiji, Crnoj Gori, Estoniji, Grčkoj, Hrvatskoj, Italiji, Mađarskoj, Makedoniji, Nemačkoj, Norveškoj, Rumuniji, Sloveniji i Španiji. Živi u Beogradu i Budimpešti. Ovom izložbom završava Magistarske studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu.


 


Datum objavljivanja: 24.04.2009.