Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Igra, Milene Stojanović

Izložba slika Milene Stojanović "Igra", realizuje se u okviru obeležavanja 99 godina Olimpijskog komiteta Srbije pod nazivim "Ušli smo u stotu / Slavimo olimpijski", u saradnji sa O3ONE-om, od 22. do 24. februara 2009.

 


Sport je umetnost u meri u kojoj je umetnost sport. Način izražavanja, podsticaj sebi i drugome, kazivanje o trenutku ili nekoj misli u kojoj treba da se ovekoveči, da se ne zaboravi. I umetnost, baš kao i sport, pronalazi svoje puteve u olimpijskoj porodici tokom njene istorije. Sa dobrim namerama i sport i umetnost jedno od drugog mogu da uče...


Olimpijski komitet Srbije na inicijativu Međunarodnog olimpijskog komiteta 2007. realizovao je konkurs "Sport i umetnost". U mnoštvu radova, različitih tehnika i stilova,u kategoriji za likovni rad izdvojila se "Igra" akademske slikarke Milene Stojanović. 


Akrilikom na platnu Stojanovićeva je ovekovečila pokret, igračice koja igra svoj sport, svoju igru. Poput majstora prve polovine XX veka, ali smeštena u beogradski O3ONE, ova Igra, kao i ostala dela iz bogatog opusa mlade Milene Stojanović, budi nostalgiju za slobodom koju poseduju u sebi umetnici i sportisti.  


Izložba se realizuje u okviru obeležavanja 99 godina Olimpijskog komiteta Srbije pod nazivim "Ušli smo u stotu / Slavimo olimpijski", u saradnji sa O3ONE-om, od 22. do 24. februara 2009. 


U istom prostoru biće izloženi radovi koju su deca slikala u sportsko-umetnickim radionicama "Olimpijske sobe", koja beleži vec trecu godinu svoje afirmacije u Srbiji. 


 


Datum objavljivanja: 20.02.2009.