Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Igor Bošnjak: Prezentacija umetnika

Igor Bošnjak: Prezentacija umetnika u rezidencijalnom programu četvrtak | 19.april, 2018. 19h. Kino sala, Muzej savremene umetnosti Vojvodine

 





Projekat Imginary Land on Sand u okviru rezidencijalnog projekta Risk Change, problematizuje  vizuelne relacije izmedju usvojenih predstava geografskih mapa i onih imaginarnih koje postoje samo unutar našeg sjećanja ili imaginacije. Koncepti i radovi iz ovog serijala su do sada realizovani na više samostalnih izložbi, projekata i rezidencijalnih boravaka: Marsej, Budimpešta, Novi Sad, Maribor, Dubrovnik, Trebinje itd. Nakon workshopa i rezidencijalnog boravka u Marseju, gdje sam sa migrantskom grupom radio na projektu Cogitufre, tj. velikoj animaciji projektovanoj na reljefnu mapu (kartu) od mediteranskog pijeska, u Novom Sadu cu realizovati drugačiju, a opet vrlo sličnu i zanimljivu produkciju. U svim dosadašnjim  produkcijama pijesak je simbol ili metafora za nešto privremeno ili nestalno, nešto što nije stabilno ili fiksno. Mi dakle konstantno projektujemo naše snove i ideje na medije veoma krhkog  i  nestabilnog  karaktera. Pored nove produkcije bice prikazana i video dokumentacija sa rezidecijalnog boravka iz Marseja.  (Igor Bošnjak)





Igor Bošnjak (rođen 1981 u Sarajevu) živi i radi u Trebinju (Bosna i Hercegovina). Uglavnom radi na polju filma, videa, instalacije i fotografije. Trenutno radi kao docent na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju. Završio je Akademiju likovnih umjetnosti Trebinje 2005. (BA) na Odseku za slikarstvo. Od 2007. do 2008. završio je interdisciplinarne master studije (MA) na Odseku teorija umetnosti i medija na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, Srbija.



Rezidencijalni program je realizovan u saradnji Muzeja savremene umetnosti Vojvodine i Fondacije ’’Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture’’ u okviru projekta ’’Rizikuj promene’’.


 


 









 


Datum objavljivanja: 16.04.2018.