Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Identiteti i odnosi: skulptura – instalacija – arhitektura

Muzej savremene umetnosti vas poziva na razgovor pod nazivom "Identiteti i odnosi: skulptura – instalacija – arhitektura", koji će se održati u Salonu MSU, u petak 1. aprila sa početkom u 18h.

 



 


U razgovoru učestvuju Dubravka Sekulić (arhitektkinja i istraživačica), Milorad Miša Mladenović (arhitekta i umetnik), Branislav Nikolić (umetnik), razgovor će moderirati Una Popović i Zoran Erić (kustosi MSU).



Razgovor se organizuje povodom trenutne izložbe u Salonu MSU, „ Superstructure” umetnika Branislava Nikolića. Rad Superstructure, predstavlja impozantu konstrukciju, instalaciju, izgrađeni objekat koji po razmerama zauzima skoro celu površinu galerije. U osnovi, rad prenosi strukturu i formu krova, a tehnički gledano - u sebi sadrži građevinski i arhitektonski, ali i slikarski pristup. Ovom prilikom kroz određene radove navedenih autora (Mladenović, Nikolić) razmotriće se neki od postupaka "sinteze" različitih umetničkih medija koji referišu na arhitekturu, kao i specifični modeli istraživanja i mapiranja grada, karakter i uloga arhitekture (Sekulić), odnos prema urbanom / društvenom prostoru, u najširem smislu.


 



Datum objavljivanja: 30.03.2016.