Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

I mi smo tu

Izložba asistivnih tehnologija, pod nazivom I mi smo tu, biće održana u Beogradu, u centralnom holu Sava centra, od 13. do 17. decembra (ulaz iz Milentija Popovića, br.9). Izložba će biti otvorena od 9h do 18h osim u nedelju, 14-og decembra kada će biti otvorena od 10h do 16h.

 


Na izložbi će biti predstavljeni proizvodi, oprema, igračke, namestaj i kompjuterski programi namenjeni osobama sa hendikepom, a koja su delo 50 različitih švedskih proizvođača, i koja predstavljaju presek realnih tehničkih mogućnosti dostupnih svakom pojedincu.

Uz izložbu, biće organizovano šest seminara, od 13.-16. decembra čije opise možete naći u priloženom programu.


U okviru ove manifestacije, 13.decembra u 12.15 h, održaće se  promocija inkluzivnog časopisa za ljudska prava, hendikep, društvo i  kulturu - Looping, a u izdanju Udruženja studenata sa hendikepom iz Beograda.


Looping je inkluzivan časopis koji, po načinu razmišljanja koji se neguje u organizaciji i utisku koji sama organizacija ostavlja u javnosti, ističe dinamičnost i nove pristupe hendikepu kao osnovne elemente pri kreiranju njegovog koncepta, i iznad svega zahteva udaljavanje od uobičajenih rešenja (suštinski, sadržajno i formalno) tipičnih za glasila udruženja osoba sa hendikepom. Novi koncept insistira na dinamičnijem i atraktivnijem pristupu problematici hendikepa, širenju oblasti koja se može vezati za ovu tematiku, kao i na njenom postavljanju u širi kontekst tematike ljudskih prava. Deo koncepta su i rubrike koje predstavljaju niz akcija tipičnih za subkulturne i alternativne grupe, a cilj im je insistiranje na "istosti" mladih ljudi bez obzira na hendikep.


 


Datum objavljivanja: 13.12.2008.