Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

I am ready for you

Ovom prilikom biće izloženi crteži okupljeni oko centralnog rada po kome izložba nosi naslov, I AM READY FOR YOU a koji imaju isti, narativni karakter I međusobno povezane atmosfere.


 


U prostoru Arte Galerije 1. jula otvara se izložba Ivane Ivković pod nazivom  " I AM READY FOR YOU ".



Ovom prilikom biće izloženi crteži okupljeni oko centralnog rada po kome izložba nosi naslov, I AM READY FOR YOU a koji imaju isti, narativni karakter I međusobno povezane atmosfere. U crtačkom smislu oni su tretirani na sličan način, prisutna su kolažna rešenja, čist linijski crtež i interesantna igra praznog prostora i figura unutar njega. Kroz crteže se provlače isti motivi koji jasno nose simboličnu poruku ali ostavljaju prostora posmatraču za sopstvenu interpretaciju i doživljaj.



U izložbenom delu Ivana će na centralnom zidu predstaviti kompoziciju koju čine četiri crteža spojena u jednu celinu. Na Samsung lcd ekranima pored, biće pararelno prikazivani u slide show formi fotografije i crteži koji su nastajali nezavisno jedni od drugih, ali su za ovu priliku spojeni kako bi pomogli u međusobnom tumačenju i prepoznavanju. Ideju da poveže crtež i fotografiju Ivana je prvi put realizovala na ovoj izložbi jer ju je galerijski prostor podstakao na to. Za nju je bilo interesantno naknadno otkrivanje malih, tajnih, prepletenih veza između pojedinačnih crteža i/ili fotografija. Te veze su doprinele da se jasnije doživi sam rad za sebe ali su takođe učinile da 2 povezana rada postanu jedna zasebna celina sa sopstvenom porukom.



Ivana Ivković je dobitnica prestižne stipendije austrijske organizacije "Kultur Kontakt" za 2008. Pre njene stipendisti ove fondacije bili su: Uroš Đurić, Darija Kačić i Dejan Kaluđerović. Tokom studija dobila je dve nagrade: "Talent" i "Rista i Beta Vuksanović".


 


 



Datum objavljivanja: 28.06.2008.