Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Husein Đulović: Nowhere to be found

Izložba “Nowhere to be found” Huseina Đulovića u Galeriji DOB Od 17. februara do 5. marta 2021. Galerija Doma omladine Beograda


 


“Nikada nismo sami. Privatnost je skupocena, a i takva je danas nemoguća. Jedan od vodećih budućih problema u kojima ćemo svi biti svedoci jeste zaštita sopstvenih podataka. Živimo u svetu u kojem konstantno dajemo svoje podatke sa potpunom saglasnošću ne obazirući se na reprekusije. Svaki odraz u ekranu, svako slovo na tastaturi, svaka odluka pri kupovini, karta na putovanju, konverzacija sa prijateljima, anketa o kučićima, mišljenje o politici, biranje filma na platformama…sve ostaje u algoritmu.” (Husein Đulović, iz predgovora katalogu izložbe)







Husein Đulović (1994), fotograf iz Novog Pazara.

Pored Američke književnosti koju završava, aktivno se bavi uličnom fotografijom. Kroz svoj rad beleži i istražuje odnose i živote naselja, gradova, ulica i ljudi. U svojim radovima spaja književnost sa fotografijom često praveći svoj lični putopis emocija i situacija.

Svoje radove je objavljivao u dnevnim novinama, magazinima, fanzinima, onlajn časopisima i stranicama širom Evrope.

Član je BULB – Balkanskog fotografskog kolektiva i sa kolegama vodi Foto Kino Klub u Novom Pazaru.

Učestvovao je na raznim festivalima i u organizacijama kao predavač za mlade fotografe koji tek stupaju na scenu.

www.instagram.com/huseindjulovic/

www.bulbphotos.eu







Galerija Doma omladine Beograda



Radno vreme: utorak-subota od 12:00 do 21:00;



nedeljom od 12:00 do 18:00; ponedeljkom Galerija ne radi.







Programi u Domu omladine Beograda se održavaju uz primenu svih mera zaštite od koronavirusa koje su odredile stručne službe, a odnose se na dezinfekciju, nošenje zaštitnih maski, kao i na maksimalan dozvoljen broj posetilaca i održavanje predviđene fizičke distance u publici. Posetioce molimo da strogo poštuju propisane mere i budu odgovorni prema sebi i drugima. Ceremonija otvaranja izložbi i grupnih poseta neće biti u narednom periodu, Galerija DOB otvorena je za pojedinačne posete.



www.domomladine.org


 



Datum objavljivanja: 18.02.2021.