Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Humanitarna aukcija Dositej 1925.

Osnivači Fondacije “Dositej 1925” i pokroviteljka događaja NJ.K.V. Jelisaveta Karađorđević pozivaju Vas da se pridružite humanitarnoj aukciji koja će se održati u sredu, 2. oktobra u “Teatru Vuk”, Bulevar kralja Aleksandra 77a, sa početkom u 20 časova.

 



 


Ukoliko želite da učestvujete u aukciji, molimo da nam se javite putem mejla rsvp@dositej1925.org.



Razgledanje umetničkih dela počinje od 19 časova, a svoju prijavu i broj za aukciju dobićete na ulazu Ustanove.





Molimo da potvrdite svoj dolazak slanjem mejla na rsvp@dositej1925.org.



Prikupljenim sredstvima na humanitarnoj aukciji biće podržani projekti Svratišta za decu, dok će ostatak sredstava biti usmeren u ciljeve za koje se Fondacija “Dositej 1925” zalaže.


 


Mladi umetnici doniraju svoja dela na humanitarnoj aukciji

Aukcijom umetničkih dela Fondacija “Dositej 1925” započeće svoj rad



Humanitarnom aukcijom slika umetnika koji su za ovu priliku donirali svoje radove, novoosnovana Fondacija “Dositej 1925” predstaviće se domaćoj publici. Aukcija i izložba održaće se 2. oktobra u “Teatru Vuk” u Beogradu pod pokroviteljstvom princeze Jelisavete Karađorđević.

Osnovni ciljevi Fondacije Dositej 1925 su unapređenje kvaliteta obrazovanja u Srbiji, povezivanje prosvetnih radnika i učenika na međunarodnom planu, podsticanje dece i mladih da učestvuju u dodatnim obrazovnim programima, razvoj kritičkog mišljenja, kao i podsticanje na naučni i umetnički rad.

“Svoje nadahnuće pronašli smo u mislima i delima našeg velikog prosvetitelja Dositeja Obradovića i smatramo da mladim ljudima, umetnicima i naučnicima danas - više nego ikad, treba pružiti podršku u svakom smislu”, istakao je Bora Đorđević.

Na izložbi i aukciji biće predstavljeni radovi izvedeni različitim tehnikama i stilovima, od realizma do dela apstraknog slikarstva, ali ono što ih sve povezuje jeste zajednička misija, koji prevazilazi lične afirmacije kako umetnika, tako i Fondacije “Dositej 1925”. Ona je okrenuta ostvarivanju viših društvenih ciljeva koji se ogledaju u jačanju osnova i pružanju boljih uslova za decu i mlade da se okrenu pravim vrednostima, naučnom i umetničkom radu.

Delom sredstava koja su prikupljena aktivnostima Fondacije “Dositej 1925” biće podržani projekti Svratišta, dok će ostatak sredstava biti usmeren u ciljeve za koje se Fondacija “Dositej 1925” zalaže.


 



 


Datum objavljivanja: 24.09.2019.