Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Hrvatska moderna i savremena arhitektura

Projekat Hrvatska moderna i savremena arhitektura je prvi u nizu projekata organizovanih sa ciljem upoznavanja konteksta i koncepta arhitektonskih praksi zemalja u regiji centralne i jugoistočne Evrope.

 


Zbog neodložnih obaveza Krunoslav Ivanišin, jedan od gostiju  učesnika projekta HRVATSKA MODERNA I SAVREMENA ARHITEKTURA, je morao da otkaže dolazak u Novi Sad. Program smo prilagodili novim okolnostima, tako da u petak 29. maja neće biti događanja, već će se predavanje, prezentacije i tribina održati u subotu 30. maja. Konačan program konferencije u okviru projekta HRVATSKA MODERNA I SAVREMENA ARHITEKTURA je:

 

Predavanje

/ 30.5.2009.

/ 16h - 18.30h / Departman za arhitekturu FTN

G-din Vedran Mimica, predavanje "Stvarnost traži teoriju"

G-din Andrija Rusan, predstavljanje Arhiteksta i Orisa.

G-din Saša Randić, predstavljanje UHA-e i magazina CiP

 

Tribina

/ 30.5.2009.

/ 18.30h / Departman za arhitekturu FTN

Tema: Strukovne organizacije i njihova uloga i značenje u kreiranju profesionalne politike i etike i stvaranju ambijenta za razvoj arhitekture.

 

Projekat

Hrvatska moderna i savremena arhitektura je prvi u nizu projekata organizovanih sa ciljem upoznavanja konteksta i koncepta arhitektonskih praksi zemalja u regiji centralne i jugoistočne Evrope.

 

Organizator: Muzej savremene umetnosti Vojvodine

Učesnici: Departman za arhitekturu, Fakultet tehničkih nauka, Novi Sad; Udruženje hrvatskih arhitekata, Zagreb; Arhitekst, Zagreb


 


 


Datum objavljivanja: 29.05.2009.