Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Hronologija pobune

Suočeni sa činjenicom da su sva naša obraćanja i pokušaji dijaloga sa gradskom vlašću doživela neuspeh i poučeni iskustvom da se glas iz Beograda jače i dalje čuje, izmestili smo se i došli u Beograd u nadi da ćemo ovim gestom uspeti da skrenemo pažnju novosadske gradske uprave.

 


Led art /Art klinika iz Novog Sada i Remont – nezavisna umetnička asocijacija iz Beograda organizuju press konferenciju u sredu 18.novembra, 2009. u 12 časova u prostorijama Remonta (Makedonska 5/II, TC Trg Republike) 




HRONOLOGIJA POBUNE I KAKO I ZAŠTO JE DO NJE DOŠLO


Suočeni sa činjenicom da su sva naša obraćanja i pokušaji dijaloga sa gradskom vlašću doživela neuspeh  i poučeni iskustvom da se glas iz Beograda jače i dalje čuje, izmestili  smo se i došli u Beograd u nadi da ćemo ovim gestom uspeti da skrenemo pažnju novosadske  gradske uprave za kulturu.

 

Pošto se Art klinika, kao i mnoge druge nezavisne inicijative, nalaze u nezavidnoj materijalnoj situaciji izložene sličnim nevoljama sa budžetom, pokušaćemo da predstavljanjem i analizom tih problema zajednički nađemo izlaz iz njih i izvedemo Art kliniku iz tranzicije.


Istovremeno, najavićemo novu publikaciju Art klinike "Dvogodac" koja rezimira njen rad u poslednje dve godine  (2007-2008), izložbu "Perspektive" koja se ove godine prvi put održava u saradnji sa Fakultetom likovnih umetnosti iz Beograda kao i novi sajt Art klinike.


Svi ovi rezultati postignuti su bez prave podrške grada samo na osnovu entuzijazma i dobre volje saradnika Art klinike. I time cemo se dičiti u danima belog hedonizma koji će trajati do kraja godine.




Dežurni tim Art klinike


 


Datum objavljivanja: 15.11.2009.