Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Horizonti

Konkurs je otvoren za sve likovne stvaraoce iz Republike Srbije, Republike Makedonije, Republike Slovenije, Republike Hrvatske, Republike Crne Gore, Republike Srpske i Republike Bosne i Hercegovine. Rok za prijavu radova je 1. novembar.

 


Konkurs raspisuju Visoka turistička škola strukovnih studija i Galerija Studentskog kulturnog centra Novi Beograd.


Pravila učestvovanja:



1.    Konkurs je otvoren za sve likovne stvaraoce navedenih republika. Učestvovanje je besplatno.

2.    Učesnici konkurišu maksimalno sa tri grafike na temu "Horizonti..."  Svaki učesnik šalje po jedan otisak svake grafike.

3.    Svi priloženi radovi moraju biti realizovani kao grafike otisnute na papiru ne većem od 707x1000mm (format - B1).

4.    Grafičke listove autori dostavljaju lično ili poštom (o svom trošku). Radovi odbijeni na konkursu, za likovne stvaraoce sa teritorije Beograda, preuzimaju se u roku od 10 dana od dana objavljivanja rezultata žiriranja. Autorima van Beograda radovi se vraćaju o trošku pokrovitelja konkursa u roku od 2 meseca. Žirirani radovi izabrani za izložbu ostaju vlasništvo pokrovitelja konkursa.

5.    Na konkursu se prihvataju samo originalni grafički listovi, nastali i otisnuti u poslednje 2 godine. Crteži, skice i fotokopije neće biti prihvaćeni. Sve grafičke tehnike biće ravnopravno prihvaćene i vrednovane.

6.    Žiri od pet članova čine: grafičar, Bogdan Kršić, šef Grafičkog odseka, osnivač predmeta Grafika knjige, prodekan FPU i prorektor Univerziteta umetnosti, u penziji, istoričar umetnosti, Borka Božović, osnivač i urednik Galerije Haos, grafičar, Gordana Petrović, vanredni profesor grafike FPU, na odseku grafika, profesor Milan Skakun, direktor Visoke turističke škole i akademski slikar, Nataša Brkić, urednik Galerije SKC Novi Beograd. Odluka žirija je neopoziva.

7.    Žiri će dodeliti sledeće nagrade: prva nagrada u iznosu od 1000 EU, druga nagrada- putovanje u Egipat za jednu osobu (10-12 dana), sponzora konkursa agencije Komtiki, treća nagrada u iznosu od 500 EU.

8.    Organizator će štampati katalog u boji, sa reprodukcijama izloženih grafika. Katalog će biti poslat ili uručen svim učesnicima izložbe. Izložba će biti otvorena krajem novembra u Galeriji SKC Novi Beograd.

9.    Sve pošiljke koje stignu do 1. novembra 2008. godine biće prihvaćene za žiriranje. Pošiljke treba poslati na adresu:




Visoka turistička škola strukovnih studija, Bulevar Zorana Đinđića 152a,      Novi Beograd, sa naznakom "Horizonti…" na koverti. Obaveštenje o datumu žiriranja i otvaranja izložbe, kao i sve dodatne informacije, biće objavljeni na sajtovima:



www.visokaturisticka.edu.yu, www.visokaturisticka.edu.rs, www.skc.org.yu, www.ulus.org.yu, www.ulupuds.org.yu


 


Datum objavljivanja: 05.07.2008.