Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Home and Garden Andrijane Pajović

U četvrtak 16. aprila u galeriji Kunstverein u Lajpcigu biće otvorena samostalna izložba Andrijane Pajović, čime se završava njen rezidencijalni program u Nemačkoj pod okriljem umetničke organizacije Blumen.

 


Na izložbi će biti predstavljen ciklus fotografija Home and Garden, projekat koji je nastao tokom tromesečnog boravka u Lajpcigu. U ovom serijalu, umetnica fotografiše konobare, kućepazitelje, sekretare, recepcionere... u luksuznim hotelima, vilama, dvorcima, privatnim parkovima, u maniru popularnog celebrity magazina House and Garden. Njihovi životi će na trenutak, a na fotografiji zauvek, biti izmešteni. Oni će postati gosti tih hotela, upravnici dvoraca i parkova. Preokreću se socijalne uloge i uklanjaju hijerarhije. 


Izložba Home and Garden traje od 17.04. - 03.05.2009. U subotu 25.04. od 14h u prostorijama Kunstvereina biće organizovan razgovor sa umetnicom, uz kafu i kolače.


Ovo je druga samostalna izložba Andrijane Pajović u Lajpcigu. Prethodna, pod nazivom My History, bila je u februaru u Blumen Art Gallery. 


Andrijana Pajović je diplomirala na BK Akademiji u Beogradu, odsek Fotografija, u klasi profesora Milana Aleksića. Živi i radi kao samostalni umetnik u Beogradu.


 


Datum objavljivanja: 14.04.2009.