Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Hodam Snežane Kezele

U četvrtak, 9. aprila u 19 časova, u Galeriji Stara kapetanija u Zemunu, otvara se samostalna izložba autorke Snežane Kezele , pod nazivom, "Hodam".

 


Snežana Kezela je rođena 1951.Diplomirala je na Akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu, član ULUPUDS-a od 1978. Izlaže od 1976. na oko 260 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu i 19 samostalnih izložbi :raznih tema i tehnika: slikane ambijentalne instalacije (sopstvena batik tehnika na papiru),fotografije, slike, CGD grafika, sito štampa,crtež,ilustracije,karikature,off-on svetleća tela. Bavi se : slikarstvom, kolažom, radila je opremu knjiga, autor je nekoliko modnih revija 


O inspiraciji za izložbu autorka kaže: Ispucala, naborana ZEMLJA- obala Dunava, na koju voda izbaci, a predhodno do-oblikuje, razne predmete, pa i cipele koje su izgubile upotrebnu vrednost i vlasnike, a dobile neke nove forme i vizuelne vrednosti, i tu su dok ih voda opet ne odnese i opet doradi, i mozda opet neko drugi pronađe-to/ ono u njima, i zanavek zaustavi na fotografiji.


 


Datum objavljivanja: 06.04.2009.