Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Hleba i igara Ane Ivić

U ponedeljak, 15. juna u Galeriji SULUJ otvara se samostalna izložba slika i crteža autorke Ane Ivić, pod nazivom, "Hleba i igara". Izložba će trajati do 27. juna.

 


"Galerija SULUJ ima zadovoljstvo da potencijalnoj publici približi  likovni i misaoni svet još jedne mlade umetnice koja dolazi iz druge sredine  po mestu stanovanja! Ovo je  treća umetnica koja stiže iz Vojvodine, od ukupno 6.umetnika koliko će ih se predstaviti do kraja godine u našem  prostoru.




Ana Ivić nam dolazi iz Banata.1977.g. – Bavanište kod Vršca . Ova  umetnica je diplomirani slikar /FLU u Beogradu, diplomirala  2005. Član  je ULUSa i ULUVa i veoma je aktivna umetnica.Izlagala je na brojnim  kolektivnim izložbama  širom naše zemlje a samostalno je u  ovoj godini  je predstavila svoje slike i crteže u Novom Sadu , galerija ULUVa , Grockoj i Pančevu.Ovo joj je četvrta samostalna izložba.Umetnica će u  našoj Galeriji izložiti seriju slika i crteža, nastalih u prethodnoj i ovoj godini.




Izložba  pod nazivom  "Hleba i igara" aludira na populističke imperative, koji se ne menjaju kroz istoriju, samomenjaju vidove tih igara.Otudjenost u komunikaciji, personalna  obezličenost aktera okupljanja na njenim slikama, tema su ovih radova, istaknuta  plastičkom jednostavnošću, jednostavnom  linijom, dominantnim osnovnim  bojama i kompozicionom šemom.Jasna i  upečatljiva likovnost, upućuje na angažovani stav umetnice o položaju  jedinke u savremenom društvu.Crteži i slike ove darovite umetnice plene  pažnju lepotom boja i smelim  kompozicionim rešenjima.U katalogu izložbe sama umetnica objašnjava svoj likovni i misaoni svet ."


Izložba se može pogledati do 27.06.2009.


 


Datum objavljivanja: 12.06.2009.