Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

High Tech nacrti Ljubomira Vučinića

U petak, 8. maja u 19 časova, u Blok Galeriji, Jurija Gagarina 221 u Novom Beogradu, biće otvorena samostalna izložba autora Ljubomira Vučinića, pod nazivom, "High Tech nacrti". Izložba traje do 20. maja.

 


HIGH TECH NACRTI

ARTIST STATEMENT

Istraživanje u proširenim poljima vizibiliteta medijumom crteža označena su u mojim prethodnim izložbama: UNUTRAŠNJI UGAO, INSKRIPCIJE, MODUL PARTIJA, MUTACIJE VIDNOG POLJA, REMINISCENCIJE – DEFRAGMENTACIJA ostvarenim u prvoj dekadi novog milenijuma.

www.

myartspace

artmesh

artslant

artmagazin

High Tech nacrti su nastavak istraživanja, portage i delimično poduhvata da se primarnim likovnim sredstvom linijom, obeleži – nacrta proctor u hipotetičkom obliku. Pojam High Tech je preuzet iz audiofilskog vokabulara i u bliskoj je vezi sa terminom Up Grade (nadogradnja), a sve u težnji ka High End-u, gde emitori rezonuju potpuno neposredno bez deformacije. Neposredna emisija energije koja emanira preko likovnog dela je konstantna težnja koja će se nastaviti i izložbom High End na kraju ove godine u galeriji Zlatno oko u Novom Sadu.


 


HIGH TECH nacrt

"Novosadski slikar i grafičar Ljubomir Vučinić je ,tokom ove prve decenije novog veka, dosegao svoje zrelo stvaralačko doba. Njegova umetnost se konstantno razvijala tokom celokupnog dosadašnjeg delovanja - tokovima jednog skladnog i logočnog kontinuiteta u kojem je svaka plastička ideja višestruko izražavana, proveravana i realizovana, bila povod za nova nastajanja i ostvarenja. Taj kontinuitet je započet ranim postakademijskim crtežima ( i grafikama ) u kojima se plasticitet lista gradio multipliciranim potezima po hartiji, sve do ostvarenja jedne kompaktne linijske struktuiranosti; sve do jasno regulisane i iskazane tihe i postojane ekspresije."

Sava Stepanov


Portfolio Blok Galerija


Datum objavljivanja: 30.04.2009.