Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Herbarium amoris

U četvrtak, 11. septembra u 18h, održaće se predavanje u Galeriji Prirodnjačkog muzeja na Malom Kalemegdanu. Predavanje se održava u povodu izložbe umetničkih fotografija "Herbarium amoris".

 


Povodom izložbe umetničkih fotografija Herbarium amoris, Arne Strid, eminentni botaničar iz Švedske, održaće predavanje o istraživanju i karakteristikama flore Balkanskog poluostrva.


Govoriće o značajnim otkrićima koja su, naročito tokom XIX i XX veka, pokazala da se na Balkanskom poluostrvu nalazi jedna od najbogatijih i najraznovrsnijih evropskih flora. Predavanje će biti ilustrovano videoprezentacijom mnogobrojnih predela i biljaka koje je A. Strid snimio na ovim prostorima.


Iako Arne Strid potiče sa dalekog severa Evrope, a možda baš zato, svoju naučnu radoznalost usmerio je na floru njenih najjužnih delova. O dobrom poznavanju flore ovog područja i o uspešnosti njegovog rada, govore mnogobrojni botanički radovi objavljeni u naučnim časopisima, kao i knjige čiji je autor i/ili urednik Arne Strid.


Gostovanje A. Strida u Beogradu organizuju Prirodnjački muzej, Beograd, Ambasada Švedske u Beogradu i Švedski institut iz Stokholma.


 


Datum objavljivanja: 09.09.2008.