Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Henkel Art. Award. 2013

Domaći žiri izabrao je umetnika, Vladimir Miladinovića, za pobednika Henkel Art.Award. konkursa. Kao finalista iz Srbije, Vladimir će predstavljati našu zemlju u Beču i imati priliku da osvoji nagradu u konkurenciji umetnika iz 23 zemlje centralne i istočne Evrope.


 


Stručni žiri koji su činili dr Zoran Erić, kustos Muzeja savremene umetnosti, Biljana Tomić - DeNegri, direktorka Nezavisne kulturne asocijacije i Marko Miletić, radnik u kulturi, odlučio je da Vladimiru Miladinoviću pruži priliku za osvajanje glavne nagrade koja uključuje novčanu podršku od 7.000 evra, izložbu u Muzeju moderne umetnosti u Beču (MUMOK), kao i prezentaciju u matičnoj zemlji umetnika.  



Predsednik žirija dr Erić povodom izbora finaliste rekao je: "Vladimir je prikazao izuzetnu umetničku ekspresiju, a radovi su visoko profesionalnog kvaliteta. Učešće i predstavljanje Srbije na renomiranom Henkel Art.Award konkursu omogućiće pobedniku dalju afirmaciju na umetničkoj sceni Srbije i doprineti razvoju jedne, nadamo se, uspešne karijere."



Eminentni međunarodni žiri će se sastati u Beču i nominovati pet umetnika kao finaliste Henkel Art.Award. 2013, dok će pobednik konkursa biti objavljen na svečanoj ceremoniji dodele nagrada koja će biti održana u Beču, u decembru 2013. godine.



Nagrada Henkel Art.Award. namenjena je izvanrednim i inovativnim radovima umetnika iz oblasti slikarstva, crtanja, fotografije, video umetnosti i instalacija. Takmičenje Henkel Art.Award. je mnogim učesnicima i dobitnicima nagrada poslužilo kao početni korak na putu ka internacionalnoj karijeri.


 


 



Datum objavljivanja: 24.06.2013.