Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Haos u novom prostoru

Galerija Haos koja je nedavno proslavila desetogodišnjicu od septembra meseca osvaja novi kulturni prostor u jednoj bivšoj prodavnici u gradu. Chaos - nouvel espace u Dositejevoj br. 3 u blizini Narodnog pozorišta .

 


Galerija Haos koja je nedavno proslavila desetogodišnjicu od septembra meseca osvaja novi kulturni prostor u jednoj bivšoj prodavnici u gradu. Chaos - nouvel espace u Dositejevoj br. 3 u blizini Narodnog pozorišta prilika je da ova jedinstvena mala galerija prikaže u još širem izdanju svoje dosadašnje i nove aktivnosti posvećene promociji crteža.



Ovaj medij je u Haosu uvek prikazivan kao autonomno likovno delo, kao samostalni likovni izraz. Biće ovo i prilika da se posetioci podsete na predstavljene umetnike sa ovih prostora ali i iz drugih zemalja i, naravno, na one na koje je Francuska posebno uticala.



Među umetnicima bilo je umetnika najrazličitijih senzibiliteta, umetničkih načela, kao i generacija: od akademika kao što su Ljubica Cuca Sokić, Mića Popović, Petar Omčikus, Nikola Koka Janković, Radomir Reljić,Vlada Veličković, Dušan Otašević, retrospektivnih i počasnih izložbi posvećenih Dušanu Ristiću i Marku Čelebonoviću, pa sve do mlađih stvaraoca, poput Nebojše Vukadinovića ili Selene Vicković.


 


Datum objavljivanja: 28.08.2008.