Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

GSU Smederevo

Izložba Spartaka Dulića, pod nazivom Promena motorike tela i neurokinetike, održaće se od 15. do 19. maja u Galeriji Savremene umetnosti Smederevo.

 


"Uvjetovana formalnim i medijskim inovacijama do kojih je došlo zahvaljujući tehnološko-znanstvenom progresu, suvremena umjetnička praksa jednim se dijelom valorizira i legitimira nastojanjem umjetnika da stvarajući nove oblike komunikacije, eksponira i nove oblike raslojavanja već postojećih okvira. Strategija u tom smislu odlučujuća, polazi od principa autosubverzivnosti po kom umjetnik svoje intencije neprekidno iskušava u jednoj vrsti metodičke sumnje koja garantira da će rad organski rasti i ustrojavati receptivno drugačije mogućnosti.

U slučaju Spartaka Dulića- multimedijalnog umjetnika trenutno nastanjenog u Subotici- ta je autosubverzivnost ono što principijelno definira njegovu poetiku. Protežući svoje stvaralaštvo na različitim poljima od crteža, grafike, slike, skulupture pa do "suvremenijih" medija; mural, video, instalacija i performans, formalne su inovacije osnovni movens njegovog djelovanja koje, upravo zbog svoje multimedijalnosti, prestaje funkcionirati isključivo u kategorijama vizuelne umjetnosti, već otvara složen horizont  pitanja o strukturama, načinima pa i etici umjetničke izvedbe."


 


Datum objavljivanja: 14.05.2008.