Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Grupa Rouge

U Kulturnom centru Grad će od 18. do 24. septembra biti otvorena izložba umetničke grupe Rouge pod nazivom “Može li žena stvoriti veliko delo”.


 


Izložba nosi naziv istoimenog rada- participativnog umetničkog projekta koji je nastao zahvaljujući saradnji sa preko 30 žena iz okruženja koje su donirale svoje odevne predmete. Izložba prikazuje i analizira čitav proces od prikupljanja stvari do samog izvođenja rada sa osvrtom na njegov socijalni učinak i iskustva učesnica. Značajan segment dogadjaja je analiza savremene umetničke prakse, participativnog značaja šire publike u umetničkom delovanju, aktivizma, konzumerizma kroz prizmu feminističkih i umetničkih teorija. U sklopu izložbe organizovana su predavanja i vođenja kroz izložbu od strane teoretičarki/a i stručnih saradnica/ka iz oblasti ženskih studija i savremenih umetničkih teorija. Događaj podrazumeva i prisustvo žena učesnica projekta iz Srbije i BiH koje su svojim donacijama omogućile nastanak ovog rada.





Program:



19. septembar, 18h - Vođenje kroz izložbu, Bojana Stamenković Jelena Fužinato



20. septembar, 18h - „Potrošnja-umetnost-žena“, Jovana Cvetićanin i Jelena NIkolić



22. septembar, 18h - „Može li žena stvoriti veliko delo“, Milena Dragićević Šešić, Adriana Zaharijević, Mileta Prodanović, Zoe Gudović. Panel-diskusija sa gostima predavačima i učesnicama projekta.



Sve aktivnosti predviđene programom su otvorene za javnost. Ulaz je besplatan.



Web: http://rouge-artgroup.com/


 



Datum objavljivanja: 17.09.2013.