Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Grupa 16_11

Grupa 16_11 predstaviće svoj program radovima članova grupe u svom izlagačkom prostoru, u Kosovskoj ulici 21a u Novom Sadu u petak, 9.5.2008. u 18 h izložbom pod nazivom interakcija 9_5.


 


16_ 11 URBAN DISTRICT

Otvorena grupa za prodor drugih pogleda na klasičnu i savremenu umetničku praksu u galerijskom i širem urbanom prostoru (URBAN ART)



Postavka



INTERAKCIJA 9_5

Sadrži 6 pojedinačnih projekata sintetizovanih u antinomijsku celinu kao rezultat zajedničkih promišljanja i prepoznavanja kompatibilnih ideja, tehnoloških postupaka i slobodnije shvatanje medija  u cilju jedinstvene vizuelne prezentacije.

Procesuiranje ideje za postavku „Interakcije 9_5“ pratila je konstruktivna i dijalektička rasprava kroz koju se brusio sopstveni kreativni prostor sa namerom kreiranja celine različitih poetika i individualnih pristupa.





O Grupi 16_11

Bez proklamacija, ali sa zajedničkim ubeđenjem da ispitivanja izražajnih mogućnosti klasičnih likovnih medija nisu iscrpljena, da ozbiljnost promišljanja i odgovornost stvaralačkog čina nisu  prevaziđeni i da to jesu determinante njihovog bavljenja umetnošću, članovi Grupe 16_11 teže daljoj afirmaciji vizuelnih umetnosti. Oni to čine negovanjem sopstvenih, personalnih pristupa i jezika, kao i podržavanjem onih umetničkih ličnosti i pojava, za koje smatraju da  reafirmišu  kvalitet  na  aktuelnoj likovnoj sceni.

Zalaganjem za ukupno viši nivo likovne pismenosti svih učesnika likovne scene, i stvaraoca i posrednika i konzumenata, umetnici Grupe 16_11 smatraju da će se vremenom izdiferencirati i šire prepoznati promišljanja autora, koji bez obzira na medij izražavanja, stvaraju u potpunom dosluhu sa svojim vremenom.

Grupu čine Bojana Burić, Dušan Todorović, Vidoje Tucović, Maja Erdeljanin, Miša Perić, Maja Jockov Mileusnić i Perica Donkov.


 



Datum objavljivanja: 08.05.2008.