Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

GRRR!Program

U subotu 8. marta, sa početkom u 19h, u prostoru Elektrika (Vojvode Putnika 7, Pančevo), Saša Rakezić i Kulturni centar Pančeva u najnovijem GRRR!Programu predstavljaju knjižicu u izdanju Elektrike, posvećenu strip radionici Deliblatikum, koja je 2013. održana u Deliblatskoj peščari.


 


Na radionici su učestvovali umetnici iz S.A.D., Meksika, Francuske, Belgije, Bugarske i Srbije, koji su priložili svoje radove nastale kao odgovor na predeo u kojem su boravili.

Glavni segment programa nosi naziv "Inspiracija : Walt Disney", u okviru kojeg će biti predstavljena   izložba nastala kao odgovor umetnika na predloške nastale prema Diznijevim junacima. Učestvuju : Boris Stanić,  Vuk Palibrk, Vuk Vučković, Larisa Ackov i brojni drugi. U nastojanju da objasni svoju ličnu fascinaciju pop fenomenom Dizni, uz sve dobre i loše konotacije, Aleksandar Zograf će zatim govoriti o vlastitim kolekcijama crteža pronađenih na buvljim pijacama, kao i kolekciji proizvoda (igračaka, školskog pribora) iz Istočne Evrope, nastalih pretežno pre pada Berlinskog zida, sve pod uticajem Walt Disney kreacija.

Veče se završava koncertom specijalnih gostiju, FREE JAZZ koncert: Drašler/Karlovčec/Drašler trio, Slovenija


 



Datum objavljivanja: 06.03.2014.