Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

GRRR!Program

GRRR!Program najavljuje svoju poslednju manifestaciju u 2008. godini - u subotu 27. decembra, u prostoru Elektrike ( Vojvode Putnika 7),Pančevo, sa početkom u 19h, biće predstavljena knjiga stripova "Neobičan događaj sa namigivanjem i druge priče" Maje Veselinović.

 


Nakon razgovora sa autorkom, sledi dupli muzički program, u kojem nastupaju Rebel Star i Jesenji Orkestar.


Maja Veselinović je beogradska strip autorka, koja se takođe bavi ilustracijom i dizajnom. Kolekcija njenih radova u izdanju Studentskog kulturnog centra Novi Sad je jedno

od najzanimljivijih izdanja koja su se pojavila na domaćoj strip sceni tokom 2008. godine. Među publikacijama koje su pisale o radu Maje Veselinović je i ugledni američki časopis Print – domaća publika je poznaje iz časopisa Šlic, Rez, Vreme, Pančevac, Kvartal, a inostrana iz magazina kao Komikaze, Zarez (Hrvatska), Inguine, Internazionale (Italija), Hardcomics (Rumunija), Stripburger (Slovenija), itd.


Rebel Star je autorsko delo Milana Glavaškog (Eva Braun, Popcycle), trenutno nastanjenog u Sentandreji. Rebel Star odslikava muziku čoveka izgubljenog po svetskim aerodromima i rupama američkog srednjeg zapada, lutanjima po hladnom Londonu i uživanju u mađarskim kafanama. To je muzika nekog koga u Indiji nisu hteli da puste u avion za Tajland kako bi krenuvši iz Mađarske stigao u Australiju. Zbog sprskog pasoša.


Jesenji orkestar je neformalna grupa Daniela Kovača (inženjera, Jarbola i pisca). Muzika je jednostavna, najčešće odsvirana na akustičnoj gitari, lični folk, umorni, euforični, zaljubljeni, zabrinuti, strasni, blesav... Nešto slično kakav je i život. Izmedju grada i ravnice, naoružan, u vozu na putu za istok, obasjan mesečinom...


 


Datum objavljivanja: 25.12.2008.