Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

GRRR Program

GRRR Program; gostovanje beogradskog strip festivala NOVO DOBA - GRRRdoba
Galerija Elektrika Kulturnog centra Pančeva, 12. jun. 2011. u 19 časova. Program uređuje Aleksandar Zograf


 


GRRRdoba, gostovanje beogradskog strip festivala Novo Doba na GRRR!Programu, ove godine predstavlja strip izdanja izdavačke kuće KOMIKO iz Novog Sada. Uz prvu zvaničnu promociju  albuma „Radosav“, čiji je autor Boris Stanić, takođeće biti reči o izdanjima kao što su „More zove“ Dru Vajnga, „Život i smrt Mačka Frica“ Roberta Kramba, i drugima. Nakon toga, kanadska autorka srpskog porekla, Nina Bunjevac, će održati slajd projekciju tokom koje će govoriti o svom radu, i o strip sceni na američkom kontinentu i na Balkanu.



GRRRDOBA je naziv dešavanja koje predstavlja simbiozu dve manifestacije – GRRR!Programa, i Novog Doba.




Strip festival Novo Doba , koji se po drugi put odvija na nekoliko lokacija u Beogradu i Pančevu, će u nedelju 12. 06. 2011. sa početkom u 18h, gostovati u okviru GRRR!Programa, kojeg u prostoru Elektrika (Vojvode R. Putnika 7, Pančevo) priređuju Saša Rakezić i Kulturni Centar Pančeva.  Uz set slajdova, o svom radu, zbivanjima na svetskoj strip sceni i  pitanjima ženskog stripa će govoriti Nina Bunjevac, kanadska autorka srpskog porekla. Nina Bunjevac spada među “otkrića” na svestskoj sceni tokom poslednjih godina – razgovor koji ima cilj da osvetli njeno iskustvo koje se tiče saradnje sa strip izdavačima u Severnoj Americi, Italiji i na Balkanu, jednostavno ne treba propustiti.




Pored toga, premijerno će biti predstavljena strip knjiga “Radosav”, koju je pančevački crtač Boris Stanić kreirao prema životnoj priči vlastitog dede, možda jedno od najzanimljivijih pokušaja u koje smo u novije vreme mogli da se osvedočimo, kada je domaći autorski strip u pitanju. U nastavku će biti govora o drugim recentnim izdanjima novosadske izdavačke kuće Komiko, među kojima su i “Život i smrt Mačka Frica” Roberta Crumba, “More zove” Drew Weinga, “Ruslan i Ljudmila” Vladimira Žerdinskog, i druga.


 



Datum objavljivanja: 08.06.2011.