Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Gravitacija Marka Lađušića

U sredu, 9. februara u 19 časova u Magacinu u Kraljevića Marka 4, otvara se samostalna izložba autora, Marka Lađušića, pod nazivom, "Gravitacija". Izložba traje do 16. februara.

 


"Radovi su nastali u poslednjih šest godina i predstavljaju sintetičku viziju detinjstava kroz virtualne prostore.  Ishodište svojih slika Marko Lađušić sam objašnjava vrlo jednostavno, kako se to od njega i očekuje. Sanjao je, naprosto i u snu začeo svoje slike u kojima se uz primisli o svijetu i kaosu, ogleda i zanimanje za znanstvenu fantastiku i strast prema stripovima.


Slike su nastajale u dužem periodu pa su mu se nametale i razlicite teme koje su ga privukle i odredile ime pojedinim slikama –  Gravitacije, Tektonike, Tela, Kaos.


Lađušić se samo podsmijeva onima koji svijet uzimaju preozbiljno i bez imalo duha - jer upravo takvi stvaraju najveci kaos."


Ervin Dubrović


 


Marko Lađušić  je vanredni profesor Fakulteta  primenjenih umetnosti u Beogradu, profesor je na predmetu Akt od 1997. godine na istom fakultetu. Art direktor Kulturnog Centra District i Kocka u Beogradu od 2005 do 2008 god. Koordinator Belefa i projekta Terratorije 2008. i 2009. god Koordinator  i autor projekta Terratorija 2010. god. Art direktor Međunarodne multimedijalne likovne kolonije Tršić od 1999. god  Clan saveta Galerija DK studentski grad Beograd od 2002 god. Profesor Letnje Međunarodne skole Univerziteta umetnosti Beograd u Subotici 2002. god. Profesor na projektu Open studio u Firenci 2008. god Od 2002. do 2009.  postavio je 4 skulpture u javne prostore grada beograda a u stalnoj je postavci simpozijuma Terra u Kukindi i parku skulptura na Adi Ciganliji u Beogradu. Do sada je imao 5 samostalnih i preko 50 kolektivnih izložbi kao nekoliko multimedijalnih projekata u zemlji i inostranstvu. Bavi se slikarstvom, skulpturom i multimedijalnim performansom. Živi i radi u Beogradu.


 


Datum objavljivanja: 08.02.2011.